‘Solcher Art sind die Abgründe der Geschichte. Alles liegt in ihnen durcheinander, und wenn man in sie hinabschaut, so graust und schwindelt es einem.’
(W.G. Sebald, Luftkrieg und Literatur)

Han Jordaan (1954) studeerde autonome beeldende kunst aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in  Den Haag en geschiedenis aan de Universiteit Leiden. Hij woont en werkt in Den Haag.  Mijn werk vormt de neerslag van een onderzoek naar de ervaring van tijd en de ongrijpbaarheid van het Nu. Daarbij spelen de herinnering, de ‘kleine’, persoonlijke geschiedenis en de interactie met de ‘grote’ geschiedenis een rol,  evenals het verhaal en de manier waarop dit wordt verteld. Onze ervaring van de realiteit wordt behalve door  zintuiglijke waarnemingen ook bepaald door herinneringen aan al dan zelf ervaren gebeurtenissen, door de anticipatie op de toekomst en door de rol die we spelen in zowel ons eigen verhaal als in de verhalen van anderen. Het Nu als het oog van een tropische storm, met daar omheen de turbulentie van de grote, collectieve en de kleine, persoonlijke herinnering, verlangen, begeerte en streven; een maalstroom van zich steeds weer vernieuwende unieke Nu’s die al naar gelang het streven en de wens kunnen worden herschikt, gestapeld, opnieuw gegroepeerd en vermengd. Deze thematiek wordt uitgewerkt in video’s en video-installaties.

Exposities en projecten
2018 Het gezicht van verzet, installatie en publicatie (met Astrid Dekkers en Pim Voorneman), in opdracht van de Centrale Bibliotheek, Spui 68, Den Haag.
2016 Rondje Kunst, Frederik Hendriklaan 30 (expositieruimte/atelier Petra Knötschke), Den Haag (presentatie OUD3 groep).
2015 Kunstroute Statenkwartier, Frederik Hendriklaan 30 (expositieruimte/atelier Petra Knötschke), Den Haag (groep).
2014 Rondje Kunst, Frederik Hendriklaan 30 (expositieruimte/atelier Petra Knötschke), Den Haag (groep).
2013 A farewell exhibition by Rien Monshouwer, KABK Den Haag (groep).
2012 Metamorfose (HCAK Revisited), Stichting Ruimtevaart, Den Haag (groep).
2011 Samengevat, JCA DE KOK Centrum voor Actuele Kunst, Den Haag (groep).
2010 Gestolde tijd, openbaar gesprek met Pieter Geraerdts, JCA DE KOK Centrum voor Actuele Kunst, Den Haag
2009 Lecho de Muerte, Centrum voor Beeldende Kunst Flevoland, Almerehaven (groep)
2009 Plaatsbepaling, vijf observaties, JCA DE KOK Centrum voor Actuele Kunst, Den Haag (groep).
2008 Zenith Festival, openingsconcert Internationaal Kamermuziek Festival Paleiskerk, Den Haag video en klassieke muziek (groep).
2008 Ithaka mijn huis, Appeltheater (randprogramma toneelstuk Odysseus),   Scheveningen (groep).
2007 Convenient Pas de Deux, Nationale Toneel (parallel aan toneelstuk Entr’acte), Den Haag (duo).